SIARAN MEDIA - “SALARYMAN’S CLUB”

 

RTM BAWAKAN ANIMASI “SALARYMAN’S CLUB” DI SALURAN OKEY 

 

KUALA LUMPUR, 26 Oktober 2023 – Penonton setia Radio Televisyen Malaysia (RTM) berpeluang menyaksikan sebuah siri televisyen animasi Jepun bertajuk “Salaryman’s Club”. Menariknya siri animasi sukan mengangkat kisah utama seorang atlet badminton berjuang untuk meletakkan harapan menjadi pemain profesional.

Kisah dunia badminton korporat tidak semudah yang disangka. Walaupun dianggap sebagai bijak berbanding remaja seusianya, Mikoto Shiratori tidak memenuhi potensinya sebagai pemain badminton untuk Mitsuhoshi Bank. Disebabkan insiden lalu, Mikoto cuba beralih daripada bermain beregu kepada perseorangan. Namun begitu, dia gagal membuahkan hasil yang positif menyebabkan majikannya kecewa.

Selepas dipecat dari bank, Mikoto direkrut oleh pasukan badminton korporat Sunlight Beverage. Anehnya, bukan sahaja latihan bermula pada waktu petang, malah dia juga perlu bekerja di bahagian jualan syarikat itu pada siang hari. Mikoto rasa dipergunakan dan lebih memburukkan keadaan, dia terpaksa bertanding dalam acara beregu walaupun keberatan.

Mikoto mula berjuang untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan profesional baharunya. Pada masa sama Mikoto mula meragui keputusannya untuk menyertai syarikat itu. Begitu pun, dia mula mengambil tahu tentang rakan sepasukannya yang terkini dan mencari kekuatan yang diperlukan untuk memajukan kerjaya badmintonnya.

Usah ketinggalan menyaksikannya bermula 28 Oktober ini, setiap Sabtu dan Ahad, pukul 6.00 petang di saluran Okey atau boleh menontonnya menerusi penstriman langsung RTMKlik (www.rtmklik.rtm.gov.my).

TAMAT


Cetak   Emel

Radio Televisyen Malaysia
Angkasapuri Kota Media
50614 Kuala Lumpur

aduan [at] rtm.gov.my
Tel: 03 - 2282 5333
Faks: 03 - 2284 7591

apps
googleplay bm
huawei bm

  • Kemaskini Terakhir : 29 November 2023.

Jumlah Pengunjung : 46183895

Peralatan Web